UMHCG pokreće kampanju povodom 5. maja – Evropskog dana samostalnog života

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u saradnji i uz podršku Ministarstva evropskih poslova i ove godine pokreće kampanju u cilju promocije samostalnog života osoba s invaliditetomCentralni događaj će se održati 5. maja na Trgu nezavisnosti u Podgorici s početkom u 11:ooh.

U okviru kampanje biće objavljen novi broj časopisa DisabilityINFO. Dodatno, kako bi osnažili osobe s invaliditetom kampanju sprovodimo i podsredstvom fejsbuk stranice objavljivanjem videa osoba s invaliditetom na temu: šta za njih znači samostalni život uz haštag #ENILilDAY #IndependentLiving #FreedomOfChoice . Takođe, svakodnevno ćemo objavljivati tekstove o filozofiji samostalnog života, kao i  set video tizera koje smo prošle godine izradili u saradnji sa Centrom za Multimedijalnu produkciju koji za cilj imaju promociju osnovnih principa filozofije samostalnog življenjaa u kojima poznate javne ličnosti, na jednoj strani, i osobe s invaliditetom na drugoj šalju svoje poruke javnosti.

S tim u vezi, pozivamo javnost da svojim učešćem u kampanji zajednički doprinesemo promociji samostalnog života. Evropska mreža za samostalni život (ENIL), čija je UMHCG članica, je prije tri godine 5. maj proglasila za Evropski dan samostalnog življenja.

Pripremila: Anđela Miličić

Saradnici i donatori