Predsjednik Vlade Crne Gore dr Igor Lukšić uputio pismo podrške Marijani Goranović

Pismo podrške je između ostalog poslato na adresu Udruženja. Tekst podrške prenosimo u originalu.

Pred nama je još jedan istorijski uspjeh crnogorskog sporta i ne samo sporta. Marijanino učešće na paraolimpijskim igrama u Londonu je i trijumf života – velika pobjeda osoba koje bez obzira na svoj hendikep uspijevaju i postižu vanredne rezultate. Marijana je zavrijedila i zaslužila da pred očima miliona, među najboljim svjetskim paraolimpijcima s ponosom pronese crnogorsku zastavu. Niko i ne sumnja da će na najvećoj, planetarnoj smotri sa istim žarom i dostojanstvom predstavljati Crnu Goru poput naših rukometašica, vaterpolista, Srđana i ostalih olimpijaca i svrstati se u red sportista na koje je nacija ponosna.

Paraolimpijada je jedan od najvećih planetarnih događaja. Rezultati paraolimpijaca se doživljavaju sa posebnim emocijama i svaki zaslužuje divljenje.  Koliko god Marijana baci kuglu sigurno je da će tom daljinom prebaciti granicu sna i postići rekord i pobjedu života.

Marijana će u Londonu biti i ambasadorka svih nastojanja našeg društva da osobama sa hendikepom život učinimo lakšim. Možemo i moramo na tom planu učiniti mnogo više, od njihovog školovanja preko zapošljavanja pa do usavršavanja u svim oblastima.

Samo Marijana i njeni najbliži znaju koliko je bilo naporno, koliko je trebalo odricanja i truda da se predje put od skromnih atletskih terena Zavoda za školovanje i rehabilitaciju invalidne djece na Zabjelu do glamuroznog olimpijskog stadiona u Londonu. I to je Marijana tvoja najveća pobjeda, što si svakom djetetu sa hendikepom i njegovoj porodici ulila dodatnu snagu osnažila vjeru i nadu da se i zvijezde mogu dotaći, Ti si sa tvojom olimpijskom to već uradila!

Saradnici i donatori