Poziv sadašnjim maturantima i svim drugim osobama s invaliditetom – budućim studentima

UMHCG poziva sve mlade, srednjoškolce i osobe s invaliditetom koje žele da studiraju da se jave Studentskoj savjetodavnoj kancelariji radi podrške u procesu visokog obrazovanja.
Kancelarija predstavlja resursni centar za studente s invaliditetom sa crnogorskih univerziteta i samostalnih fakulteta, gdje će studenti s invaliditetom imati mogućnost da dobiju svu neophodnu podršku i informacije vezane za njihovo studiranje.
Stoga se, radi poboljšanja položaja mladih u oblasti obrazovanja i pružanja šansi i mogućnosti svima, obraćamo svim budućim studentima s invaliditetom da se obrate Udruženju, kako bi im UMHCG pomoglo prilikom upisa na željeni fakultet i bilo na usluzi tokom studiranja, odnosno obrazovanja.
Takođe, napominjemo da su neka od prava osoba s invaliditetom u oblasti obrazovanja postala i sastavni dio Novog Zakona o visokom obrazovanju, u čijoj izradi je učestvovala predstavnica UMHCG.
Podjećamo da Univerziteti već potencijalne studente s invaliditetom upućuju na Kancelariju. Takođe su pojedini fakultetti već objavili informacije o I upisnom roku i naznačili da se osobe s invaliditetom jave Studentskoj savjetodavnoj kancelariji, odnosno UMHCG.
Naše prostorije se nalaze u bloku IX, ulica Rista Dragićevića br 7. Možete nas pozvati i na brojeve telefona: 020 265 650 ili 067 801 761, ili pisati putem mejla umhcg@t-com.me ili office@umhcg.com.

Saradnici i donatori