Počinje glasanje za projekte koji će se finansirati u okviru kampanje ”Budi odgovoran”

Budi-odgovoran

Svi koji, od 18. septembra do 15. decembra, budu ukazivali na neizdavanje fiskalnih računa, rad na crno, kršenje potrošačkih prava ili nepravilnosti na kupalištima, imaće priliku da glasaju za neki od predloga projekata i, na taj način, preusmjere sredstva iz sive ekonomije u društveno korisne svrhe.

Na osnovu velikog broja pristiglih predloga građana i predstavnika civilnog sektora u okviru kampanje “Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva Ekonomija 0%”, utvrđena je lista predloga investicija od opšteg društvenog značaja za koje, u nastavku kampanje, podnosioci prijava mogu glasati putem mobilne aplikacije i sajta „Budi odgovoran“, kao i kol-centara Poreske uprave (19707) i Uprave za inspekcijske poslove (080 555 555).

Spisak projekata možete naći na sajtu Ministarstva finansija, a među projektima koji su prošli kriterijume se nalazi i predlog UMHCGa: Opremanje gradskih parkova i dnevnih centara mobilijarom za djecu s invaliditetom. Ovom prilikom vas pozivamo da glasate za naš predlog i time podržite opremanje igrališta za djecu s invaliditetom.

Od početka druge faze kampanje prikupljeno je već preko 180.000 eura za nove projekte, navode iz kampanje: “Budi odgovoran”. Limit za pojedinačne projekte koji će biti finansirani iz sredstava prikupljanih u okviru kampanje je 50.000 eura.

Kampanja “Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva Ekonomija 0%” realizuje se u okviru projekta “Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije” koji se sprovodi u saradnji Vlade Crne Gore, Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz podršku Britanske ambasade u Podgorici.

Više informacija možete naći na sajtu Ministarstva finansija.

Pripremila: Marina Vujačić

Izvor. Saopštenje za javnost MiF

Saradnici i donatori