NAJAVA: UMHCG UČESTVUJE NA TRENINGU ZA PREDSTAVNIKE U OBLASTI PRISTUPAČNOSTI OKRUŽENJA

NAJAVA: UMHCG UČESTVUJE NA TRENINGU ZA PREDSTAVNIKE U OBLASTI PRISTUPAČNOSTI OKRUŽENJA
Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) će učestvovati na Treningu za predstavnike u oblasti pristupačnosti okruženja u okviru projekta Inkluzivno visoko obrazovanje na Zapadnom Balkanu – IDEA (Inclusive tertiary EDucation in the West BalkanS – IDEA)UMHCG je jedan od partnera na ovom projektu, čiji je nosilac Univerzitet POLIS iz Tirane (POLIS University), a partneri su univerziteti i nevladine organizacije iz AlbanijeGrčke, Češke, Irske, Kosova i Crne Gore.

Trening će se održati u periodu od 15. do 17.  marta  na Univerzitetu POLIS u Tirani, u Albaniji. 

Cilj Treninga je da se koordinatori studentskih i volonterskih službi upoznaju s pravima osoba s invaliditetom, u svakoj od zemalja obuhvaćenih projektom i da razmijene iskustva, kako bi u budućnosti mogli pružati adekvatnu podršku i motivisati što veći broj mladih s invaliditetom da nastave školovanje. Neke od tema koje će biti obrađene na treningu su: 

  • Definicije i standardi pristupačnosti;
  • Pravni okviri u vezi s pristupačnošću na univerzitetima;
  • Stanje pristupačnosti na univerzitetima (partnerima projekta).;

Ispred UMHCG na treningu će učestvovati Anđela Radovanović, programska menadžerka, Anđela Miličić, koordinatorka Studentske savjetodavne kancelarije i Marija Šćepanović, koordinatorka Pravnog savjetovališta.

Ovo je samo jedna od aktivnosti u okviru projekta  IDEA koji je finansijski podržan od strane Evropske komisije kroz Erasmus+ program.

Pripremila: Anđela Miličić, koordinatorka projekta

Saradnici i donatori