NAJAVA: UMHCG ORGANIZUJE ŠKOLU SAMOSTALNOG ŽIVOTA ZA OSI

NAJAVA: UMHCG ORGANIZUJE ŠKOLU SAMOSTALNOG ŽIVOTA ZA OSI

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore, u periodu 28. – 31. oktobra organizuje Školu samostalnog života za osobe s invaliditetom.

Škola će se održati u Ulcinju, u hotelu Karizma Hotels Adriatic, a otvaranje je planirano za 28. oktobar u 9.00 časova.

Škola se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, a pratiće je i radionice, prikazivanje filmova, vježbe i rad u grupama. Namjera je da se kroz Školu samostalnog života osobe s invaliditetom, posebno mladi s invaliditetom, upoznaju s filozofijom samostalnog života, uslugama podrške za život u zajednici, kako definisanim u crnogorskom zakonodavstvu, tako i onim koje prepoznaje međunarodna praksa, principima samostalnog življenja, samostalnim kretanjem i sredstvima za samostalnost, uticajem porodice, medija i društva na odnos prema invaliditetu i na prihvatanje invaliditeta.

Škola se sprovodi u okviru projekta PonOSIti, ravnopravni, uključeni! koji je podržan od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja kroz Javni konkurs za NVO u 2019.

Više informacija o Školi možete pronaći na sljedećem linkuhttps://bit.ly/2lQnjkk

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da medijski ispratite pomenuti događaj i da svojim prisustvom date dodatan doprinos temi. Kontakt osoba za komuniikaciju s medijima je koordinatorka projekta Milica Marđokić (kontakt telefon:067466156).

Saradnici i donatori