Najava: UMHCG organizuje radionicu “Zapošljavanje mladih s invaliditetom – od obrazovanja do tržišta rada”

 

 

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore organizuje u četvrtak, 1. marta, s početkom u 11h, radionicu “Zapošljavanje mladih s invaliditetom – od obrazovanja do tržišta rada”, u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore (ul. Cetinjska br. 2).

Radionica se organizuje u okviru projekta “Tranzicija studenata s invaliditetom iz procesa visokog obrazovanja ka zaposlenju – Trans2Work”, koji je finansiran kroz program Erasmus+ Evropske Komisije, a nosilac mu je Univerzitet Makedonija iz Soluna. Na njemu učestvuju 23 partnera iz Grčke, Poljske, Slovenije, Njemačke, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Projekat je osmišljen da bi se unaprijedili jednak pristup, uključivanje i podrška budućim i trenutnim studentima s invaliditetom na visokoobrazovnim institucijama u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i olakšala njihova tranzicija iz obrazovnog sistema na tržište rada.

Radionica se organizuje u cilju informisanja poslodavaca o prednostima zapošljavanja osoba s invaliditetom kao i da bi se povećala svijest i motivisali poslodavci da uzmu učešća u tranziciji studenata s invaliditetom ka tržištu rada.

 

 

Pripremila: Anđela Miličić

 

Saradnici i donatori