Najava: UMHCG organizuje radionicu za studente s invaliditetom

 

 

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore organizuje u subotu, 17. februara, s početkom u 11h, radionicu o programima mobilnosti i radne prakse za studente s invaliditetom u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore (ul. Cetinjska br. 2).

Radionica se organizuje u okviru projekta Trans2Work – “Tranzicija studenata s invaliditetom iz procesa visokog obrazovanja ka zaposlenju” finansiran kroz program Erasmus+ Evropske Komisije, a nosilac mu je Univerzitet Makedonija iz Soluna. Na njemu učestvuju 23 partnera iz Grčke, Poljske, Slovenije, Njemačke, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ovaj projekat studentima s invaliditetom nudi mogućnost učešća u programu razmjene u nekoj od zemalja okruženja (Srbiji i Bosni i Hercegovini), a za cilj ima unaprjeđenje procesa tranzicije studenata s invaliditetom od visokog obrazovanja ka tržištu rada.

Radionica ima za cilj da se identifikuju potrebe studenata s invaliditetom  za aktivnije učešće u programima mobilnosti, kao i da se informišu o mogućnostima i prednostima razmjene.  Ova aktivnost ima za cilja da ukaže na značaj mobilnosti kao sredstava za sticanje novih znanja i vještina koje osobama s invaliditetom otvaraju nove perspektive za tržište rada.

Pripremila: Anđela Miličić

 

 

Saradnici i donatori