Najava: UMHCG organizuje radionicu “Mogućnosti i prepreke za zapošljavanje osoba s invaliditetom”

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore organizuje radionicu pod nazivom “Mogućnosti i prepreke za zapošljavanje osoba s invaliditetom” u ponedeljak 9. oktobra, s početkom u 10h u prostorijama Omladinskog centra (Trg Nikole Kovačevića 13).

Radionica se organizuje u okviru projekta “Tranzicija studenata s invaliditetom iz procesa visokog obrazovanja ka zaposlenju- Trans2Work”, koji je finansiran kroz program Erasmus+ Evropske Komisije, a nosilac mu je Univerzitet Makedonija iz Soluna. Na njemu učestvuju 23 partnera iz Grčke, Poljske, Slovenije, Njemačke, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Projekat je osmišljen da bi se  unaprijedili jednak pristup, uključivanje i podrška budućim i trenutnim studentima s invaliditetom na visokoobrazovnim institucijama u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i olakšala njihova tranzicija iz obrazovnog sistema na tržište rada.

Radionica se organizuje u cilju informisanja poslodavaca o prednostima zapošljavanja osoba s invaliditetom kao i to da se poveća svijest i motivišu poslodavci da uzmu učešća u tranziciji studenata sa invaliditetom ka tržištu rada i da se poveća zapošljavanje ove kategorije studenata.

Predviđeno je da radionica okupi 6-8 poslodavaca sa sjedištem u Podgorici.

Pripremila: Anđela Miličić

Saradnici i donatori