Najava – Radionica o filozofiji samostalnog življenja u Nikšiću

U četvrtak, 12. novembra s početkom u 12:30h, u Nikšiću u Press sali Gradske kuće Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) organizuje radionicu o filozofiji samostalnog življenja osoba s invaliditetom.

Radionica se održava u okviru projekta „Sloboda izbora“, koji u cilju doprinosa poštovanju ljudskog dostojanstva i prava osoba s invaliditetom UMHCG sprovodi u saradnji sa Centrom za multimedijalnu produkciju – CEZAM, a uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, posredstvom Programa malih grantova Demokratske komisije.

Putem ovog projekta želimo da informišemo osobe s invaliditetom i javnost o filozofiji samostalnog življenja u cilju podrške procesu inkluzije u Crnoj Gori. Projektne aktivnosti uključuju snimanje dokumentarnog filma, organizovanje Škole samostalnog življenja, medijsku kampanju, kao i obilježavanje Evropskog dana samostalnog življenja.

Inače, predviđeno je održavanje serije od pet radionica širom Crne Gore, čiji je cilj da se učesnici i učesnice motivišu na razmišljanje o svojoj samostalnosti, te da i sami postanu promoteri filozofije samostalnog življenja.

Na radionici će biti prezentovani principi filozofije samostalnog življenja, kao i pozitivna iskustva samih osoba s invaliditetom. Predviđeno je da radionica okupi između 15 i 20 učesnika/ca, u trajanju od tri sata. Facilitatori će biti osobe s invaliditetom koje su pioniri u promociji filozofije samostalnog življenja u Crnoj Gori.

Dobrodošli!

Pripremio: Milan Šaranović 

Saradnici i donatori