Najava – Obuka za pisanje tekstova u okviru projekta DisabilityINFO

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u subotu 4. februara  organizuje obuku za pisanje tekstova iz oblasti ljudskih prava osoba s invaliditetom za studente novinarstva, ali i mlade s invaliditetom koji studiraju srodne društvene nauke. Obuka će se održati u prostorijama Udruženja s početkom u 11h.

Obuka se organizuje u okviru projekta DisabilityINFO (portal osoba s invaliditetom) kojeg finansira Komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Navedena aktivnost ima za cilj da učesnicima obuke omogući da razmjenjuju svoja znanja i iskustva s drugim osobama. Učesnici će pripremati tekstove o najznačajnijim oblastima života OSI, kao što su: obrazovanje, zapošljavanje, samostalni život i servisi podrške, pristupačnost, ljudska prava, porodični život, zanimljivosti, sport i rekreacija i sl.  Na taj način će i jedni i drugi povećati svoje samopouzdanje za aktivnijom borbom za ostvarivanje ljudskih prava OSI.

Projektom je planirano da se održi šest obuka. Na kraju obuke studenti će imati priliku da pišu članke za portal i da budu nagrađeni za najbolje tekstove.

Tema ove obuke je: Odnosi i ulaga  medija u izvještavanju o osobama s invaiditetom.

Pripremila: Miličić Anđela

Saradnici i donatori