Najava – Obuka za pisanje tekstova u okviru projekta DisabilityINFO

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u subotu 25. marta organizuje obuku za pisanje tekstova iz oblasti ljudskih prava osoba s invaliditetom za studente novinarstva, ali i mlade s invaliditetom koji studiraju srodne društvene nauke. Obuka će se održati u prostorijama Udruženja s početkom u 11h.

 Obuka se organizuje u okviru projekta DisabilityINFO (portal osoba s invaliditetom) kojeg finansira Komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Navedena aktivnost ima za cilj da učesnicima obuke omogući da razmjenjuju svoja znanja i iskustva s drugim osobama. Učesnici će pripremati tekstove o najznačajnijim oblastima života OSI, kao što su: obrazovanje, zapošljavanje, samostalni život i servisi podrške, pristupačnost, ljudska prava, porodični život, zanimljivosti, sport i rekreacija i sl.  Na taj način će i jedni i drugi povećati svoje samopouzdanje za aktivnijom borbom za ostvarivanje ljudskih prava OSI.

Ovo je četvrta obuka od ukupno šest predviđenih projektom. Na obuku će prisustvovati 7-9 studenata/kinja. Na kraju obuke studenti će imati priliku da pišu članke za portal i da budu nagrađeni za najbolje tekstove.

Tema ove obike je: Invaliditet i identitet – medijsko izvještavanje

Pripremila: Anđela Miličić

Saradnici i donatori