Najava: Obuka s pružaocima usluga u oblasti želježničkog saobraćaja

Najava: Obuka sa pružaocima usluga u oblasti želježničkog saobraćaja

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u okviru projekta (Sa)OBRAĆAJ mi se! organzuje jednodnevnu obuku za zaposlene, odnosno drugo angažovano osoblje o načinima pružanja usluga i podrške osobama s invalidiitetom prilikom korišćenja želježničkog saobraćaja.

Obuka će se održati u Podgorici 18. oktobra 2019, s početkom u 10.00 časova, u restoranu Njujork. Obuka se organizje s ciljem unaprjeđenja primjene važećih propisa i obezbijeđenja adekvatnijih uslova za aktivno učešće osoba s invaliditetom u oblasti željezničkog saobraćaja. Cilj obuke je informisanje pružaoca usluga u oblasti želježničkog saobraćaja o individualnim, specifičnim potrebama OSI prilikom korišćenja prevoza, načinima pružanja podrške i asistencije, načinima obezbjeđivanja i pružanja razumnih adaptacija, a u cilju izjednačavanja mogućnosti i zaštite dostojanstva i jednakosti OSI u oblasti javnog saobraćaja.

Ova aktivnost je dio projekta (Sa)OBRAĆAJ mi se! koji sprovodi UMHCG, uz finansijsku podršku Ministarstva saobraćaja i pomorstva kroz Javni konkurs “Jednaki u saobraćaju” u oblasti zaštite lica s invaliditetom u 2019.

Saradnici i donatori