Najava: Obuka sa pružaocima usluga u oblasti avio saobraćaja

Najava: Obuka sa pružaocima usluga u oblasti avio saobraćaja

 

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u okviru projekta „(Sa)OBRAĆAJ mi se“ organzuje jednodnevnu obuku za zaposlene, odnosno drugo angažovano osoblje o načinima pružanja usluga i podrške osobama s invalidiitetom prilikom korišćenja avio saobraćaja.

Obuka će se održati u Podgorici 8. novembra, s početkom u 10 časova, u restoranu New York. Obuka se organizje s ciljem unapređenja primjene važećih propisa i obezbijeđenja adekvatnijih uslova za aktivno učešće osoba s invaliditetom u oblasti avio saobraćaja. Cilj obuke je informisanje pružaoca usluga u oblasti avio saobraćaja o individualnim, specifičnim potrebama OSI prilikom korišćenja prevoza, načinima pružanja podrške i asistencije, načinima obezbjeđivanja i pružanja razumnih adaptacija, a u cilju izjednačavanja mogućnosti i zaštite dostojanstva i jednakosti OSI.

Ova aktivnost je dio projekta”(SA)OBRAĆAJ mi se” koji sprovodi  UMHCG, uz finansijsku podršku Ministarstva saobraćaja i pomorstva kroz javni konkurs “Jednaki u saobraćaju” u oblasti zaštite lica s invaliditetom u 2019.

Saradnici i donatori