NAJAVA: Obuka o ljudskim pravima OSI i načinima obezbjeđivanja razumnih i proceduralnih adaptacija

NAJAVA: Obuka o ljudskim pravima OSI i načinima obezbjeđivanja razumnih i proceduralnih adaptacija

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore  (UMHCG) u saradnji sa Udruženjem za podršku osobama sa invaliditetom iz Bijelog Polje (UPOSIBP) u okviru projekta Korak bliže pravdi za osobe s invaliditetom organizuje jednodenvnu obuku za zaposlene u institucijama pravde o ljudskim pravima OSI i načinima obezbjeđivanja razumnih i proceduralnih adaptacija.

Obuka će se održati u Podgorici 11. septembra, s početkom u 9.30 časova, u hotelu CentreVille. Obuka se organizuje s ciljem unaprjeđenja komunikacije pravosudnih institucija s OSI i unaprjeđenja informisanosti zaposlenih u institucijama pravde o načinima komunikacije, pružanju razumnih i proceduralnih adaptacija. Cilj obuke je i informisanje opšte javnosti o osnovnim pravima i slobodama osoba s invaliditetom na jednak pristup pravdi i jednako priznanje lica pred zakonom.

Među učesnicima se očekuju predstavnici institucija pravde, notari, predstavnici NVO, predstavnici organizacija osoba s invaliditetom, OSI i drugi.

Ova aktivnost dio je projekta Korak bliže pravdi za osobe s invaliditetom koji UMHCG sprovodi u partnerstvu s Udruženjem za podršku osobama sa invaliditetom (UPOSIBP), a uz finansijsku podršku Ministarstva pravde kroz javni konkurs „Pravdom ka jednakosti“ za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblasti unapređenja i jačanja vladavine prava u Crnoj Gori u 2018.

Pozivaju se mediji da isprate pomenuti trening i da svojim prisustvom i izvještavanjem daju dodatan doprinos ovoj temi.

Saradnici i donatori