Nagrada za UMHCG

Završna ceremonija petog jubilarnog Festivala filma o ljudskim pravima ‘’UBRZAJ 2014’’ počela je dodjelom nagrada Danijelu Kaleziću, Predsjedniku LGBT asocijacije “Queer Montenegro” i Udruženju mladih sa hendikepom Crne Gore za afirmaciju ljudskih prava i građanski aktivizam. Nagrade su dodijeljene jednom pojedincu/ki i nevladinoj organizaciji.

Nagrade je uručila Daliborka Uljarević, izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje, koja je uručujući nagradu UMHCGa istakla da ‘’ Udruzenje mladih sa hendikepom vec 13 godina glasno poručuje da među nama ima mnogo onih koji ne mogu čekati da bi živjeli život dostojan čovjeka’’.

“Njihova nepokolebljivost u borbi za svoja prava, ali i solidarnost sa svima kojima su ta prava ugrožena, mogu služiti kao inspiracija ne samo nama u NVO sektoru koji radimo na sličnim pitanjima, već i crnogorskim umjetnicima, koji tu borbu mogu osnažiti svojim izrazom”, dodala je Daliborka Uljarević.

Nagrade su dodijeljene 14. decembra, na zatvaranju Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP).

Na festivalu je za četiri dana prikazano 11 filmova, a zatvoren je filmom “So zemlje”.

Saradnici i donatori