JAVNI POZIV ZA PRIJAVU NA OBUKU NAMIJENJENU POSLODAVCIMA

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore poziva sve poslodavce s teritorije Crne Gore da se prijave na jednodnevni trening/obuku u okviru projekta ’’Trans to work – Od obrazovanja ka zaposlenju”, koji je finansijski podržan od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Cilj obuke je da se poslodavci upoznaju sa mogućnostima osoba s invaliditetom, potrebama osoba s invaliditetom za dodatnim obukama i usavršavanjem, i zakonskim okvirom za njihovo zapošljavanje. Nakon obuke biće odabrano pet predstavnika poslodavaca kod kojih osobe s invaliditetom treba da pohađaju petnaestodnevnu praksu s namjerom da pruže podršku i osnovnu obuku osobama s invaliditetom i s ciljem da se podstaknu na zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Obuka je predviđena za dvadeset osoba, predstavnika poslodavaca, a vodiće je sertifikovani treneri/ce UMHCG-a s velikim iskustvom kada je u pitanju unapređenje položaja i prava OSI, zajedno s predstavnikom/com Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Javni poziv poslodavcima vidimo i kao mogućnost samih poslodavaca da pokažu sopstveno interesovanje na ovu temu i kao mogućnost da iskorijene eventualne predrasude prema radnim sposobnostima i mogućnostima osoba s invaliditetom.  

Zainteresovani poslodavci se mogu prijaviti do ponedeljak, 02. novembra, putem mejla office@umhcg.com uz kratko motivaciono pismo.

Saradnici i donatori