Donacija Pivare Trebjesa UMHCG-u

U petak 15 marta u prostorijama Mall of Montenegra Nikšićka Pivara je organizovala mini humanitarni turnir u pikadu, u kojem su se takmičile poznate ličnosti iz ctnogorskog javnog života, a sredstva prikupljena na turniru su donirana Udruženju mladih sa hendikepom Crne Gore.

Naime, u pikado turniru, odnosno akciji pod nazivom  „Igrali smo za vas”, učestvovali su predstavnici različitih sfera javnog života: Anita Popović, Ivana Popović Martinović, Nina Žižić,Božo Bulatović, Dragan Lučić i Andro Martinović  i kroz „takmičenje“ u pikadu, osvajanjem poena zapravo osvojili vrijednu donaciju za UMHCG.  

Donaciju u vrijednosti od 4.160€ će UMHCG iskoristiti za adaptaciju novog kombi vozila koji će služiti za prevoz osoba s invaliditetom.Adaptacija podrazumijeva „osposobljavanje“ novog kombija u skladu sa potrebama osoba s invaliditetom, na način što će se uz pomoć donacije od Pivare kombi opremiti za punu funkcionalnost. Naime, UMHCG već posjeduje jedno kombi vozilo koje se koristi za prevoz menadžmenta i potrebe kancelarije, kao za prevoz studenata s invaliditetom u okviru Studentskog servisa. Uvidjevši neophodnost nabavke još jednog vozila koje će izaći u susret potrebama svih OSI, odlučili smo se za kupovinu polovnog wolsvagen craftera.

Kako je novokupljeni kombi „stranac“, potom je teretno vozilo koje treba preregistrovati kao putničko, nabavkom sjedišta, potom instalirati hidraulišnu platformu koja omogućava prevoz korisnika kolica, to nam ova donacija omogućava njegovu pripremu i omogućavanje korišćenja za svrhu zbog koje je kupljen.

UMHCG se odlučio za ovaj vid servisa podrške svojoj ciljnoj grupi, jer na nivou Glavnog grada, još uvijek ne postoji dostupan prevoz za OSI, a da ne pominjemo međugradski ili bilo koji drugi vid dostupnog prevoza koji kod nas još uvijek nije zaživio. S toga planiramo pokretanje servisa koje će svim osobama s invaliditetom, ne samo našim studentima koji studiraju u Podgorici omogućiti mnogo veću mobilnost i ličnu pokretljivost.

Zahvaljujemo se Pivari Trebjesa, što je i ovog puta pokazala primjer društveno-odgovornog poslovanja i što u momentima svjetske ekonomske krize pokazuje kroz osjećaj ličnog zadovoljstva nakon pružene podrške i pomoći drugima, u ovom slučaju UMHCG-u, pokazuje svoj napredak, kvalitet u poslovanju i nadasve doprinos i pokazivanje primjera drugima jačanjem reputacijen i povećanjem stepena konkurentnosti kroz dobrotvoran rad.

 

                                                           Izvršna direktorica UMHCG-a

                                                                             Marina Vujačić

Saradnici i donatori