UMHCG pokreće online pravno savjetovalište

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) pokrenulo je online pravno savjetovalište putem njegovog portala www.disabilityinfo.me, koje će biti aktivno svakog četvrtka od 12-14h.

Online pravno savjetovalište je pokrenuto u okviru projekta “Kako zakon postaje praksa?” (How the law becomes practice?),  koji finansira Britanska ambasada u Podgorici i trajaće naredna dva mjeseca. Ovom aktivnošću započinjemo mjesec podizanja svijesti o invaliditetu, tzv. November – Disability awareness month.

Sve osobe s invaliditetom, članovi njihovih porodica i svi zainteresovani, će moći online, putem čata, odmah dobiti odgovore  na sva pitanja koja se tiču ostvarivanje i zaštite prava osoba s invaliditetom. Da bi se postavilo pitanje potrebno je samo da se dođe do hedinga “online pravno savjetovalište” (u desnom gornjem uglu portala) i klikne za  pokretanje čata. U tom slučaju je potrebno samo ukucati  ime i pitanje.

Kada pravno savjetovalište nije online, takođe je na raspolaganju svima kojima treba pravni savjet. Tada je neophodno ostaviti ime, mejl i pitanje. UMHCG tim će se potruditi da u što kraćem roku pruži sve odgovore na mejl koji zainteresovani ostave.

Ohrabrujemo sve osobe s invaliditetom, članove njihovih porodica, prijatelje da koriste novu formu pravnog savjetovališta,  koju smo omogućili zahvaljujući  Britanskoj ambasadi, i na taj način još brže i lakše dođu do informacija i savjeta kako, gdje, koja prava mogu ostvariti i zaštititi.

Očekujemo vas da vam damo  sve potrebne savjete o vašim pravima!

Pripremila: Miroslava-Mima Ivanović

Saradnici i donatori