NAJAVA: REGIONALNA KONFERENCIJA O UČESĆU OSI U KULTURNOM ŽIVOTU

NAJAVA: REGIONALNA KONFERENCIJA O UČESĆU OSI U KULTURNOM ŽIVOTU

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) organizuje Regionalnu konferenciju o učešću OSI u kulturnom životu u četvrtak, 2. februara 2023, s početkom u 12.00 časova, u hotelu Aurel u PodgoriciPrenos Konferencije će biti omogućen i preko Fejsbuk stranice UMHCG.

Konferencija se organizuje sa ciljem razmjene znanja, iskustava i primjera dobre prakse o učešću OSI u kulturnom životu. Na Konferenciji će biti prikazana umjetnička djela koja su nastala u toku Programa rezidencijalne razmjene umjetnika s invaliditetom. Na Konferenciji će govoriti Marina Vujačić izvršna direktorica UMHCGPetar Kovačević, načelnik Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo Ministarstva kulture i medijaKristina Ćetković, programska direktorica NVO 35 mm i Anisa Đokić, akademska vajarka i učesnica Programa rezidencijalne razmjene umjetnika s invaliditetom.

Konferencija je završna aktivnost projekta Inkluzija umjetnika (ARTiculate Inclusion) koji ima za cilj da doprinese povećanju nivoa učešća osoba s invaliditetom u kulturnom životu zemalja Zapadnog Balkana, a koji UMHCG realizuje u partnerstvu s Udruženjem Art mreža iz Srbije i Udruženjem građana Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos“ iz Bosne i Hercegovine. Projekat je finansijski podržan od strane Fonda za Zapadni Balkan.

Ovim putem pozivamo medije da isprate događaj, kao i sve zainteresovane umjetnike s invaliditetom, zatim sve zainteresovane građanke i građane da se prijave za učešće na pomenutoj Konferenciji.

Za sve dodatne informacije, možete kontaktirati UMHCG putem mejla umhcg2001@gmail.com ili na broj telefona 069385981, 067801761 ili 020265650.

Saradnici i donatori