JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U ŠKOLI DJEČJIH PRAVA

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U ŠKOLI DJEČIJIH PRAVA

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) poziva zainteresovane adolescente s invaliditetom i adolescente bez invaliditeta, uzrasta 13-19 godina, iz cijele Crne Gore, da se prijave za učešće u Školi dječjih prava koja će biti održana u periodu od 3 do 5 novembra 2022.

Škola će se temeljiti na principima interaktivnog, neformalnog učenja koje će se sastojati od razgovora, grupnog rada i rada u parovima, prezentacija, društvenih igara, gledanja filmova i rasprava o njihovom sadržaju. Škola je platforma kroz koju će učesnici/ce saznati više o svojim pravima, razmjenjivati svoja iskustva i mišljenja, provoditi vrijeme zajedno, razvijajući prijateljstva i međusobno razumijevanje. Škola će obuhvatiti neke od sljedećih tema: uvod u prava djece, prava djece s invaliditetom, jezik i terminologija u vezi s invaliditetom, inkluzivno obrazovanje, zaštita od nasilja (s posebnim naglaskom na onlajn i vršnjačko nasilje), usluge podrške za djecu i mlade s invaliditetom, volonterstvo i aktivizam mladih, invaliditet i medijska pismenost, (samo)procjena potreba i kultura, kreativnost i osobe s invaliditetom. 

Treneri/ce na Školi će biti osobe s invaliditetom i osobe bez invaliditeta koje se bave mladima i promocijom ljudskih prava.

Zainteresovani kandidati/kinje se mogu prijaviti ispunjavanjem kratkog upitnika klikom na link https://forms.gle/xgjiM8auHrcyGNoZ7 s naznakom Prijava za školu dječjiih prava. Izabrani učesnici će nakanadno biti obaviješteni o  datumu i mjestu održavanja  Škole.

Škola se sprovodi u okviru projekta Održiva tranzicija za jednake mogućnosti (STEP – Sustainable Transition for Equal Possibilities) uz finansijsku podršku UNICEF-a (predstavništvo u Crnoj Gori).

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati i na brojeve telefona: 020/265-650 ili 067/801-761 (uključujući i Viber).

Saradnici i donatori