JAVNI POZIV POSLODAVCIMA ZA KORIŠĆENJE USLUGE SERVISA ZA ZAPOŠLJAVANJE

JAVNI POZIV POSLODAVCIMA ZA KORIŠĆENJE USLUGE SERVISA ZA ZAPOŠLJAVANJE


Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG)
 poziva sve poslodavce koji obavljaju djelatnost na teritoriji Crne Gore da koriste usluge Servisa za zapošljavanje.

Servis za zapošljavanje je aktivnost koja uključuje informisanje, povezivanje s poslodavcima, i u saradnji s njima, obezbjeđivanje mogućnosti za obavljanje praktičnog rada i zaposlenja osoba s invaliditetom (OSI). Takođe, to podrazumijeva i davanje pravnih savjeta iz oblasti rada i zapošljavanja, konsultovanje i smjernice za ostvarivanje i zaštitu prava iz ove oblasti.  Servis je razvijen 2015. u okviru UMHCG Programa za zapošljavanje i razvoj ljudskih resursa.

Cilj Servisa je da se poslodavci upoznaju sa zakonima iz oblasti rada i zapošljavanja OSI, mogućnostima i prednostima zapošljavanja OSI, kao i da omogući povezivanje poslodavaca s korisnicima odgovarajućeg stručnog i obrazovnog profila.

Zainteresovani poslodavci mogu preuzeti Obrazac za zapošljavanje koji se nalazi na linku ispod, i popunjen poslati na mejl adresu: serviszaposljavanja.umhcg@gmail.com, s naznakom Profil poslodavca i potrebe za angažovanjem radne snage posredstvom  Servisa za zapošljavanje.

Ujedno, posebno, pozivamo sve poslodavce kojima Zavod za zapošljavanje, odnosno Fond za profesionalnu rehabilitaciju duguje sredstva od subvencija koje ostvaruju zbog zaposlenih osoba s invaliditetom da nam se obrate radi daljeg zajedničkog djelovanja kako bi svi poslodavci nesmetano i blagovremeno ostvarivali prava koja im pripadaju po zakonu, što već duže vrijeme nije slučaj.

Prilog: Obrazac za poslodavce

Saradnici i donatori