Finale nagrade za socijalnu integraciju ERSTE Fondacije

U konkurenciji 2000 projekata iz 13 zemalja regiona srednje, istočne i jugoistočne Evrope, dvije organizacije iz Crne Gore takmiče se za Nagradu ERSTE Fondacije za društvenu integraciju 2013. Zajedno sa 130 organizacija bore se za ukupan fond nagrada od 610.000 eura.

Ove godine će po četvrti put biti dodijeljena Nagrada ERSTE Fondacije za društvenu integraciju, za najbolje projekte iz oblasti društvene integracije u zemljama srednje, istočne i jugoistočne Evrope: Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Moldaviji, Rumuniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Kosovu.

Riječ je o inovativnim i održivim projektima koji konkretnim rezultatima doprinose društvenoj integraciji marginalizovanih grupa, kao što su etničke manjine, osobe sa invaliditetom ili mentalnim poteškoćama, pripadnici LGBT populacije, djeca, stariji, žene, beskućnici, siromašni i druge grupe koje traže ravnopravnije mjesto u društvu.

Sljedeći projekti i organizacije iz Crne Gore se nalaze u užem izboru za Nagradu:

§          Studentski servis – Udruženje mladih sa hendikepom, Podgorica

§          Poludnevni boravak za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju – Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju „Zračak nade“, Pljevlja

Pored nagrade u ukupnom iznosu od 610.000 eura koje će među sobom podijeliti 33 pobjedničke organizacije, sve organizacije koje su ušle u uži izbor će postati članice mreže nevladinih organizacija ERSTE Fondacije, gde će razmjenjivati znanja i iskustva i osnažiti sopstvene kapacitete na polju odnosa s javnošću, prikupljanja novčanih sredstava, društvenog preduzetništva, kao i mnoge druge.

Za dvije nedjelje Beč će postati mjesto susreta kreatora promjena iz 13 zemalja centralne i jugoistočne Evrope! Pogledajte kako izgleda biti dio projekta Nagrada za društvenu integraciju ERSTE Fondacije! Za sve koji prate naš rad: vrijeme je da držimo palčeve finalistima!

Saradnici i donatori