Miloš Ranitović

Predsjednik Skupštine

Miloš Ranitović je rođen 15. avgusta 1991. u Baru. 

Izabran je za predsjednika Skupštine UMHCG na sjednici održanoj 21. decembra 2021. u mandatu od pet godina. 

Završio je osnovne studije Turizma i ugostiteljstva, na Univerzitetu Mediteran u Podgorici. 

Bio je polaznik programa razvoja kapaciteta članova paraolimspijskih komiteta (OCP1 – Mladi lideri u sportu – Agitos fondacija). Trenutno je polaznik programa obuke za frontend dizajn (San Dijego, SAD). Pored poznavanja ofis paketa (word, excel, powerpoint), društvenih mreža i medija za komunikaciju, poznaje HTML5/CSS, Javascript. 

Generalni sekretar je Paraolimpijskog komiteta Crne Gore od 2018. Ključna zaduženja su mu: Priprema i upravljanje finansijskim izveštajima i izvješajima o radu, registracija delegacije za evropska, svjetska prvenstva i paraolimpijske igre, održavanje komunikacije tokom međunarodnih turnira, organizacija državnih prvenstava u atletici i stonom tenisu, izrada i priprema konkursa za godišnji budžet Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore (Uprave za sport i mlade) i Ministarstva finansija i socijalnog staranja, vođenje zapisnika tokom komisija i upravnih odbora, održavanje sajta i profila na društvenim mrežama Paraolimpijskog komiteta i dr. 

Profesionalno se bavio sportom u periodu 2011 – 2018. Bio je šef misije tokom paraolimpijskih igara u Tokiju 2020, i bio je Kovid oficir za praćenje protokola tokom ovih igara. Šef misije je za zimske paraolimsijske igre u Pekingu 2022. 

U periodu 2016 – 2018. radio je kao sportski terapeut. Član je golbal tima Crne Gore. 

Milošev moto je: Bolje je više trenirati, kako bi što manje „krvarili“ u borbi. (“Better to do a lot of training, so that you bleed less in battle.”)

Maternji jezik mu je crnogorski, ima znanje engleskog, italijanskog i njemačkog jezika.

 

Kontakt podaci: 

e-mail: milosranitovicmiki@gmail.com

mob. tel: +382 68 027 260 

Saradnici i donatori